Pontocska fejlődése

A mi kis pocaklakónk történetét írom le a fogantatástól kezdve, hogy tudja mennyire örültünk apával mikor megtudtuk, hogy beköltözött a pocakomba, és mennyire várjuk, hogy megszülessen.

Friss topikok

  • Dukín Szinti Szintia (törölt): Ez gyönyörü történet :-) :-* (2015.06.04. 14:43) Beindult a szülés...
  • galvrit: Tudnál az e-mail címemre válaszolni, milyen orvos Dr. Török Péter, mennyibe kerül nála a magán ter... (2012.07.09. 10:59) Rossz AFP eredmény!!

Linkblog

8. hét

2009.01.28. 19:56 - Happymom


Az agyad már egészen nagy, a gyors fejlődése miatt. Az alsó végtagjaid uszonyokra hasonlítanak. A szívedben kezd kialakulni mind a négy üreg, a véred kering a testben. Megjelenik a külső füled, a következő napokban kifejődnek a talpaid az ujjkezdeményeiddel. Most akkor vagy, mint egy cseresznye: 10-13 milliméter. Létrejönnek a sejteid, amelyekbő a herék, vagy a petefészkek alakulnak majd ki, de a nem látható jelei ilyenkor még nem jelennek meg. Már vannak izom összehúzódásaid, de ezeket a korai „mozgásaidat” még nem érzem, mahd csak a 14-20 hét környékén. Már alig várom, hogy érezzem, hogy tényleg itt vagy bennem, élsz, növekedsz, és szépen fejlődsz.
Szerdán, azaz holnap megyek a háziorvoshoz, hogy kiírjon táppénzre. Eredetileg már hétfőtől itthon lennék, de behívtak dolgozni. Alig birok itt ülni mert ragad le a szemem, és hányingerem van. Nem esik jól semmilyen kaja sem. A házidokinak elviszem a leletet amit a nőgyógyász adott, hogy utaljon be a körzeti nőgyógyászhoz, és a védőnőhöz.
A szakirodalomban annyi féle véleményt lehet olvasni arról, hogy mikor kell menni a védőnőhöz, hogy teljesen tanácstalan vagyok. Az egyik azt írja, hogy már akkor ha meg tudod terhes vagy, a másik szerint elég a 12. hét környékén. Én mindenesetre holnap megkérdezem a házidokimtól és felhívom a védőnőt.
Egyre jobban kezdek félni a vizsgálatoktól, a sok injekciótól, és a legjobban a fogorvostól. Tudom, hogy már a terhesség előtt el kellett volna mennem, de annyira féltem, hogy mindig halasztottam, és eredetileg úgy volt, hogy csak jövőre tervezünk, de apával mégis ezév augusztusára tettük át a dolgot és mivel egyből megfogantál nem is volt időm elmenni. Az biztos, hogy mivel még szerencsére panaszt nem okoz a fogam, ezért meg fogom várni vele a 12. hetet, hogy kifejlődjön mindened.
Képzeld el, hogy apának tegnap sikerült levizsgáznia E rutinból. Szegény nagyon izgult, mert eléggé nagy teher volt a vállán. Nem volt szabad megbuknia, mert akkor megint csúszunk két hetet, és ezt már nem tehetjük meg, hiszen mennie kell ki kamionozni. Egyre jobban közeleg az idő amikor mennie kell, és rám jött a szeretethiány. Apát kb. 30 percenként kérdezem meg, hogy szeret-e?! Nem voltunk még külön soha ennyi időt, és a legrosszabb az lesz, hogy nem is telefonálhatunk egymásnak, mert az nagyon drága lenne. kb. 4 hetem van arra, hogy apának megtanítsak mindent a számítógépen amit használnia kell ahhoz, hogy tudjuk tartani a kapcsolatot.

Jövőhéten jó lenne ha sikerülni elintézni, hogy megint lássunk UH-on, most apa is jönne, mert már nem csak egy kis pontot látna. Remélem beengedik az UH-ba, illetve egyáltalán megengedik nekünk az UH-t.

Addig is növekedjél, vigyázz magadra és is fogok rád nagyon vigyázni. Jah ha megkérhetlek a hányingerrel ne nagyon kínozz, ha nem muszáj.
Apával nagyon várjuk a jövőhetet, hogy újra láthassunk. Addig sok sok puszit küldünk neked.

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiadam.blog.hu/api/trackback/id/tr92908944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása