Pontocska fejlődése

A mi kis pocaklakónk történetét írom le a fogantatástól kezdve, hogy tudja mennyire örültünk apával mikor megtudtuk, hogy beköltözött a pocakomba, és mennyire várjuk, hogy megszülessen.

Friss topikok

  • Dukín Szinti Szintia (törölt): Ez gyönyörü történet :-) :-* (2015.06.04. 14:43) Beindult a szülés...
  • galvrit: Tudnál az e-mail címemre válaszolni, milyen orvos Dr. Török Péter, mennyibe kerül nála a magán ter... (2012.07.09. 10:59) Rossz AFP eredmény!!

Linkblog

13. hét, 4D UH

2009.01.28. 20:02 - Happymom


 A 12. hét után már nagyon hamar eltelt a 13. hét is.

Mivel úgy volt, hogy Apa megy ki nov. 03-án (Hétfő) Ausztriába, ezért kértem 4D UH-ra időpontot a Bajcsy Zs. u.-i rendelőbe. A neten nézegettem a rendelők között és ezt találtam ár/érték arányban a legjobbnak, és az UH-s néni is kedvesnek látszott.

Hétfőn 27-én Apa azt monta, hogy muszáj kimennie még ezen a héten csütörtökön, mert ha nem mennek akkor nem is mehetnek. Így gyorsan felhívtam a rendelőt, hogy nem lehetne-e szerdán menni, mert a férjem megy ki hosszú időre külföldre és szeretné ha ki tudná vinni a DVD-t, mert ha hiányzunk neki, akkor csak beteszi a laptopba és mégsem csak egy fotót nézeget, hanem lát mozogni. Nagyon rendes volt a nő, mert este 6-ra adott időpontot, rendelés után. Így az utolsó együtt töltött napunkon Apával együtt nézhettünk meg téged.

Kedden elmentem az OTI-ba a körzeti nőgyógyászhoz, ahol meg kellett mutatnom a 12. heti UH leletet, illetve az elkészült vérvétel eredményét.

A vércsoportot és az ellenanyagt nem tudták levenni a klinikán ezért erre kaptam beutalót, majd a belgyógyászatra is.  Majd jövőhéten kell mennem.

Mielőtt mentünk az UH-ra mondtam neked, hogy örülnénk neki, ha mocorognál és jól látható lennél, hogy jó felvételt lehessen készíteni

Az UH-s néni nagyon kedves volt, és a rendelő is hangulatos volt. Felfeküdtem az ágyra, Apa pedig odaült mellém és megfogtuk egymás kezét. Velünk szemben volt egy nagy monitor, hogy mi is kényelmesen tudjuk nézni a "babamozit".

Mielőtt elkezdődött volna a felvétel az UH-s néni megkérdezte, hogy szeretnénk-e ha menne a mikrofon., mi pedig mondtuk hogy igen.

Először 2D-ben néztünk meg, elkezdte magyarázni, hogy mit hol látunk. Megmutatta a vesédet, a hugyhólyagodat, mgnéztük a szivedet, az ujjaidat, az agyadat, a gerincedet. Nagyon ügyes voltál, mert végig olyan volt, mintha tudnád, hogy most midet fognak lemérni, ugyanis amikor a gerincedet akkor kihúztad magad és megmutattad a gerincoszlopodat, amikor a kezed akkor kinyújtottad és így meg lehetett számolni a kis ujjaidat. A felvétel kb. 40 percig tartott, az UH-s néni végig magyarázta az eseményeket. Folyamatosan válottunk a 4D és a 2D között attól függően, hogy mennyire mozogtál. A felvételen rendkívül fickándoztál, rúgtál, boxoltál a kezeddel és megfigyeltük a jellegzetes tartásodat miszerint a kis kezedet folyton az arcodnál tartottad, és a lábaidat felhúztad, majd mikor elfáradtál abba hagytad a mozgást, majd kis idő múlva ismét kezdted előről. Volt olyan is amikor teljesen 360 fokot fordultál és megmutattad magad minden oldalról. Meghallgattuk a szívdobogásodat is.

A videó alatt teljesen eufórikus állapotba kerültünk Apával annyira csodálatos volt téged látni, teljesen magával ragadott az élmény. Annyira furcsa látni, hogy mennyit mozogsz és én ebből még semmit sem érzek. Az UH-s néni azt mondta, hogy az eddig látottak alapján szerinte kislányunk lesz, mert nagyon aktív baba vagy és látk két élesebb csíkot a lábad között. Hát majd meglátjuk.

Itt egy 4D-s pózolásos fotód:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Méreteid alapján idősebbnek néztek, 0,5 cm-rel hosszabb vagy mint amit a szakkönyvvek írnak.

Az UH-n nagyon fogtad a kis fejedet, teljesen olyan volt mintha gondterhelt lennél és éreznéd, hogy Apa másnap indulni fog.
Majd amikor búcsúztunk te integettél nekünk. Majd ha nagyobb leszel, akkor megnézzük együtt a DVD-t és a fotókat.

Apád  ma (csütörtök) elindult Ausztriába, 6 hétig nem lesz itthon, de sokat gondol ránk. Nagyon szeret bennünket. Megpróbálom megígérni, hogy erős leszek, és igyekszem keveset sírni, de nagyon nehéz Apa nélkül, olyan minta a másik felem nem lenne velem. Nagyon szeretem Apát.
Mikor hazajön te már 20 hetes körül leszel, úgyhogy neked csak azzal kell törődnöd, hogy szépen nőjjél, és a 18. heti UH-on megmutasd nekünk, hogy kislány vagy kisfiú leszel.

Szeretünk Apa és Anya

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiadam.blog.hu/api/trackback/id/tr85908962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása